sm123

En rejse er en måde at komme ud af den daglige tumult og få et åndehul. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at alle gode vaner bør smides over bord, så snart du er uden for landets grænser. Tværtimod kan en rejse nemlig sagtens bruges som et værktøj til at styrke de gode vaner. Det gør sig ikke mindst gældende, når det kommer til sund livsstil og bevægelse. Der er nemlig masser af muligheder for at tage på en sund rejse!

Sportsarena

Aktiv ferie året rundt

En oplagt dansk klassiker, når det kommer til sunde rejser, er naturligvis skiferien. Det vil de fleste, der er kommet hjem til skihytten med værkende benmuskler efter en lang dag på de sorte pister kunne skrive under på. En skiferie kan altså sagtens gå hen at blive en sund rejse, lige så vel som man kan smide det hele i vasken ved at gå til afterski hver eneste nat i ugen. En tur på ski i vinterferien kan ovenikøbet være inspiration til en sundere livsstil med mere bevægelse i det daglige, når man kommer hjem igen. For flere bliver skiferien nemlig en øjenåbner for, at bevægelse også kan være sjovt, og selvom vi er fattige på skibakker i Danmark, er det jo de færreste, der ønsker at komme tilbage til pisterne i værre form end sidst.

Selvom solen bager på størstedelen af den nordlige halvkugle og skiløjperne er uden for sæson, er der dog stadig rig mulighed for at tage af sted på en sund rejse. Lægger du turen forbi nogle af de danske rejseselskaber, vil mange af dem sågar kunne tilbyde dig en aktiv rejse. Hvis du i højere grad ønsker at blive inspireret af de bedste, kan du også tage på en såkaldt sportsrejse med vennerne, hvor selve formålet med rejsen er at komme til at overvære en stor sportsbegivenhed. Det bør understreges, at de to også sagtens kan blandes, så du kan få det bedste fra begge verdener.

Hund

Mange slags sunde rejser

Husk dog på, at du ikke behøver at punge ud for en eller anden bestemt pakkeferie fra et rejseselskab for at kunne komme på en sund rejse. Det hele handler nemlig om, hvad du tager afsted for at opleve. En storbyrejse kan også sagtens blive en sund rejse, hvis du skærer en smule ned på isen og i stedet vælger at gå rundt i gaderne for at opleve din destination. Hvis du gerne vil tage på en sund rejse, men er bange for at falde i og sidde fast ved poolen, kan det være smart at vende det med dine rejsekammerater inden da. Alternativt kan du gøre hunden til din rejsekammerat, spænde en hundesnor, som funder her, om halsen på den, og så er du næsten tvangsindlagt til at gå de lange ture. 

De fleste oplever faktisk, at den slags ferier, hvor man bruger en del tid på bare at gå rundt, snakke og opleve verden omkring en, kan være enormt mindeværdige, fordi man ser destinationen på en helt anden måde. Om ikke andet, kan det jo være, at den slags rejse skal være din næste sunde rejse.