sm123

Sommeren er over os. Det er tid til at rejse ud i det blå. Alligevel kan den indre eventyrlyst blive holdt tilbage af ansvaret overfor katten. Det kan nemlig være svært at rejse fra sine kæledyr. De er en del af dig, og du har brug for at have ro i maven, hvis du rejser på ferie. Heldigvis er lige præcis katten et rigtig godt kæledyr, der i langt de fleste tilfælde, kan passe sig selv. Der er blot en række forholdsregler, du skal tage, inden du rejse afsted.

Sørg for det praktiske

Når du rejser ud, skal der naturligvis være styr på det praktiske på hjemmefronten. Der skal være rigeligt med mad og drikke til din kat. Du skal have pakket alt væk, som eventuelt kan gå i stykker. Hav et vindue lidt åbent, så du er sikker på, at din kat får frisk luft. Derudover er det vigtigt, at din kat har et kradsetræt. Kat kradsetræ er nemlig ret essentielt for din kats velvære. Det er rart og ikke mindst nødvendigt, at din kat har et sted, hvor den kan få kradset sine kløer ned.

kat

Udover de åbenlyse ting, er det naturligvis også vigtigt, at dit hus er pænt og rydeligt. Sørg for at have gjort rent, så din kat ikke skal leve i en stor støvbunke. Det er også meget rarere at komme hjem fra ferie til et pænt hus, der ikke ligner en rodebunke.

Lav en aftale

Det er helt forståeligt, at du har lidt svært ved at lade din kat være alene derhjemme. Derfor kan det være en god ide at alliere dig med en god kammerat, der kommer forbi et par gange om ugen og tjekker op på, om alt er, som det skal være. Selvom sandsynligheden er lille, kan der jo altid ske ting og sager. Det er derfor rart at vide sig sikker på, at dit hjem bliver tjekket.

Hvis du på ingen måde er i stand til at lade din kat blive hjemme alene, er der også andre muligheder. Heldigvis findes der også kattehjem, hvor du kan få din kat passet.