sm123

Vi skal alle sammen til tandlæge engang imellem, og du ved sikkert, hvor dyrt det er. I Danmark er tandlægepriserne helt i vejret, og hvis først du får tandproblemer, kan det være svært at finansiere de fornødne indgreb. Derfor har flere og flere danskere fået øjnene op for at rejse til udlandet for at få ordnet tænder. Og det kan faktisk virkelig betale sig!

Sammenlign priser og kvalitet

Der er naturligvis vigtigt, at du ikke går ned på kvaliteten kun for at spare penge. Heldigvis findes der rigtigt mange dygtige tandlæger i udlandet, og i mange europæiske lande får du ligeså god behandling som i Danmark. Faktisk skal der ikke mere end en tur over Øresund til. Tandlægepriserne i Sverige er nemlig noget billegere end herhjemme.

Inden du tager afsted, er det naturligvis vigtigt at danne et overblik over, hvor meget du sparer. Det kan jo ikke betale sig at købe en dyr flybillet, hvis den æder hele besparelsen op. Derfor er det fornuftigt at tage kontakt til de klinikker, du har øje på, og aftale pris på forhånd.

mønter

Selvfølgelig skal du også være sikker på, at kvaliteten af behandlingen er i orden. Det kan du hurtigt få styr på ved at google lidt rundt. Her ligger mange anmeldelser af de forskellige tandlæger, og der findes endda hjemmesider, som specifikt er oprettet med henblik på at hjælpe danskere, som søger tandlægehjælp i udlandet. Så husk at gøre dit forarbejde, inden du smutter afsted.

Du skal være sikker

Det er vigtigt, at du er sikker på, hvilken behandling du har brug for, inden du begiver dig ud i verden. Nogle indgreb er relativt simple, og så kan det simpelthen ikke betale sig at rejse ud af landet. For eksempel er et almindeligt tandeftersyn ikke værd at køre til Polen for, hvis vi kigger økonomisk på det. Derfor er det en god ide at konsultere en dansk tandlæge, inden du beslutter dig. Det vil sige, at du skal have ham eller hende til at vurdere, hvad der skal gøres ved dine tænder. Naturligvis vil de ikke anbefale dig at tage til et andet land, men den del ordner du så selv.

Det lyder måske besværligt at skulle gå fra læge til læge, men det kan forhindre dig i at træffe en dum beslutning. Det kan jo for eksempel være, at du bare har brug for en bideskinne, og det bliver altså en dyr fornøjelse at rejse til udlandet kun for at konstatere dette.