sm123

Har du planer om, at din næste rejse skal være i campingvogn? Campingferier er både hyggelige og giver mulighed for unikke oplevelser, som ikke havde været mulige på andre typer af ferier. Men en ferie i campingvogn kan også kræver også lidt planlægning – især hvis det er første gang, du rejser med din campingvogn. Her får du en række praktiske tips til campingvognen, som du måske ikke havde tænkt på.

campingvogn

Skridsikkert underlag i skuffer og på hylder

Selvom man naturligvis kører mere roligt, når man har en campingvogn på bilen, kan det være svært helt at undgå, at ting indeni campingvognen skrider rundt. Kører man langt, bør man pakke tingene indeni vognen forsvarligt væk, mens man på kortere ture kan nøjes med andre løsninger. Du kan eksempelvis sikre dig mod dette ved at investere i skridsikkert gummiunderlag, som kan placeres på hylder og i skuffer. Især i campingvognens køkkensektion, kan dette være praktisk og sikre, at bestik, køkkenredskaber og lignende ikke ligger og skrider rundt nede i skufferne.

Undgå rod med selvklæbende magnetbånd.

Har du andre ting, du ønsker at fastgøre og sikre mod skrid, kan du også bruge selvklæbende magnetbånd. Disse fås i smarte ruller, som nemt kan klippes til og tilpasses til formålet. Båndene fungerer ligesom selvklæbende tape og kan klæbe på den ene side, mens båndet har en magnet på den anden side. Båndene fås i forskellige bredder og styrker. Især styrken bør du være opmærksom på, hvis du ønsker at sikre noget i din campingvogn. Afhængigt af vægten på det, du ønsker at sikre, skal du naturligvis vælge en styrke, som kan bære det.

Tænk over vægtfordelingen i oppakningen

Det er ikke uden betydning, hvordan du i det hele taget pakker din campingvogn. Campingvognen skal nemlig gerne være pakket sådan, at dens tyngdepunkt er så lavt som muligt. Optimalt set skal tyngdepunktet være over akslen. Dette er især vigtigt, hvis du ikke har den store erfaring med at køre med campingvogn, fordi dette sikrer de bedste køreforhold og den højeste grad af sikkerhed under kørslen. Selvom du har prøvet at køre med campingvogn før, bør du dog også tage dette seriøst, så du sikrer dig de bedste mulige køreforhold og den mindste mulige risiko for uheld. Tænk derfor over dette, når du pakker campingvognen. Er du i tvivl om, hvordan du sørger for, at tyngdepunktet ligger korrekt, findes der gode guides på nettet, som forklarer en optimal oppakning af en campingvogn nærmere.

checkliste