sm123

Vi kender det næsten alle sammen. Dagdrømmerigerne om at komme ud på nye eventyr. At opleve verden mens vi stadig kan det. Drømmerejsen er for de fleste mennesker noget helt individuelt og den rette opskrift på rigtigt og forkert i forhold til drømme, den findes simpelthen ikke. Alligevel findes der altid en standard. En form for ide omkring hvad der er lækkert og rigtigt at besøge.

Glem andres drømme og skab dine egne

I 60erne skulle vi alle sammen til grisefester i Spanien. I 00erne blev Italien det helt hotte og siden finanskrisen, programmet Kurs mod fjerne kyster på tv2 og bevidstheden omkring verden uden for Europa, har vi alle sammen skulle mod Asien. Drømme bliver tit skabt af andres ide om, hvad der er fedt, nyt og spændende. Det er ofte noget vi ser, eller noget vi hører om, som bliver vores næste drømmes mål. Alligevel kan der være en ide i at tænke uden for boksen, når du skal ud og opleve. Både fordi din oplevelse bliver mere ægte, uden masseturisme og alt hvad det så fører med sig. Men også fordi, at du ofte kan spare en masse penge på at tage der hen, hvor alle de andre ikke kommer.

Oplev verden på må og få

At opsøge steder som ikke er berørt at masseturismens klamme hånd, kan være en svær nød at knække. Rejseselskaberne rejser ikke der hen. Du ringer ikke lige til Star tour og beder dem booke et ophold med all inclusive. Denne form for rejser handler i høj grad om fleksibilitet, tålmodighed og gåpåmod. Her springer du ikke over, hvor gærdet er lavest. Her er det ikke mængden af gratis drinks ved poolen, som tæller. Det er i stedet de oplevelser, som du får med dig hjem i bagagen. Det autentiske og ægte er det vigtigste i denne sammenhæng. Har man hang til andet, så er denne form for rejser på må og få ikke noget for eén. Her er det ikke et eksotisk klingende destinationsnavn, som er vigtigt at kunne blære sig med på facebook. Her er det oplevelsen langt væk fra kunstigt opstillede senarier, som gør hele rejsen til noget særligt.

Tag rejsen med tog

En måde at udfordre den konventionelle måde at rejse på, er ved at tage af sted på eventyr i tog. Dels er det en grønnere måde at rejse på og dermed godt for miljøet, men faktisk er det også en behagelig form for transportmiddel. Er man flere afsted sammen, så får man typisk pladser med bord over for hinanden og mens man bevæger sig igennem landskabet, kan man så hygge sig sammen og planlægge kommende oplevelser.

togrejse

Østeuropa – Europas bedst bevarede hemmelighed

Et oplagt sted at besøge i tog, og som bestemt ikke er overrendt af masseturisme, er det østlige Europa. Her kan man faktisk få det meste af det, som hjertet kan begære i forbindelse med gode rejseoplevelser. Pulserende byliv i nogle af de store østeuropæiske hovedstader, skisportssteder, vandreruter, badesøer, middelhavsstemning, varme og kulde. Uanset dine præferencer, så har det østlige Europa en masse uudforsket at byde på og til en pris, som er til at overskue.

Lån til rejsen

Er man alligevel kommet i bekneb for penge til de store oplevelser rundt i verden, så kan du her læse mere om et hurtigt lån til turen. Du kan også undersøge sagen nærmere ved at klikke dig ind her og læse om vigtige overvejelser og medlemskab af en A-kasses betydning for din økonomiske situation. Det er nemlig vigtigt at have styr på finanserne inden de store oplevelser.

rejsemål