sm123

Tyskland er et spændende land med stor diversitet og rigtig mange fantastiske steder, du kan besøge. Der er stor forskel på de forskellige bundes-stater, og uanset hvad du gerne vil opleve, kan du faktisk finde det i Tyskland. Nordpå finder du smukke strande og fokus på det maritime, imens du i Sydtyskland kan opleve fantastisk natur og en stemning, der adskiller sig meget fra det vi kender hjemmefra. Heldigvis er der jo ikke langt, så egentlig handler det bare om at komme i gang med planlægningen, så din næste ferie er sikret.

Alpehue

Storbyer der fortryller

Der er mange storbyer i Tyskland, som helt sikkert er et besøg værd. Berlin er selvfølgelig oplagt at nævne. Byen er fyldt med historie og en masse spændende bydele og subkulturer. Den gamle opdeling mellem øst og vest kan stadig ses og mærkes, så der er god mulighed for at få et bedre indblik i de forhold, der definerede Tyskland for nu mere end 30 år siden. Så er der selvfølgelig også masser af fede steder at tage i byen, så den oplevelse kan du glæde dig til.

Hamborg er ligeledes en stor, moderne by med en flot havn i centrum. I de seneste år er Hamborg virkelig blevet et populært rejsemål for mange europæere, og det giver god mening, for her er både smukt, og der er masser af ting, du kan tage dig til. For eksempel er kunstscenen super interessant, og du kan bruge lang tid på at udforske, hvordan forskellige kunstnere fortolker livet.

München er helt klart et besøg værd. En kæmpestor by som må siges at fungere som Sydtysklands hovedstad. Igen er der masser at lave i München, og du kan uden tvivl få masser af lækre lokale retter, som skylles ned med en stor fadøl. Der er ligeledes rig mulighed for at få gode musikoplevelser, så hvis du er på jagt efter fede koncerter, er det et godt sted at starte.

Bilferie

Alt det praktiske 

Tyskland er jo heldigvis et europæisk land, så der er ikke så mange papirer, du skal have med på rejsen. Dog skal du naturligvis huske dit pas – især fordi du risikerer at blive tjekket ved grænsen, når du skal ind i Danmark igen. Du ska selvfølgelig også huske sygesikringsbeviset, så du kan få hjælp, hvis du kommer til at fejle noget. Men ellers kan du frit køre ind i Tyskland, enten over grænsen eller med færge.

Det er en god ide at booke hoteller på forhånd, for de tyske hotelpriser er ikke voldsomt meget lavere end de danske, og du kan ofte spare en del, hvis du er ude i god tid. Hvis du alligevel har bil med, kan det tit godt betale sig at booke værelser, som ligger lidt uden for byen. Samtidig kan det også være en rigtig sjov oplevelse at se andre bydele. 

Finansieringen har du måske styr på, men hvis ikke, kan du altid tage et lån. Det er en god ide i de tilfælde, hvor du ved, at du snart får nogle flere penge mellem hænderne – for eksempel hvis du er startet på nyt job. Så kan det være en god mulighed at tage forskud på lønnen, og det kan du gøre ved at find et hurtigt quicklån her. Du skal selvfølgelig bare være helt sikker på, at du kan betale det tilbage.