sm123

Vi trænger alle til ferie en gang imellem. Selvfølgelig skal der være plads til at tage sydpå en gang eller to om året og nyde sommer og sol. Men, det er de færreste af os, der har råd til at rejse, så tit vi har lyst. Til gengæld er der rigtig mange danskere, der har et sommerhus et sted i Danmark, og det kan frit nydes hele året.

Nyd efterårets farver i skoven

Efteråret er en skøn årstid at være i sommerhus med familien eller vennerne. Tidligt på efteråret er vejret og måske endda vandet ofte stadig lunt og godt, og man kan stadig nå en tur på stranden. Når efterårsvejret melder sig, er det til gengæld det bedste tidspunkt på året til at komme i skoven.

For nogle er efteråret startskuddet for jagtsæsonen, og det er tid til at tage hund og luftgeværet med en tur ud i det blå. For andre, er det blot en fantastisk årstid at nyde skovens farver i. Tag familie, børn og hund med i skoven, måske med en madpakke hvis vejret stadig er godt nok til at sidde ude i. Børnene kan sagtens underholdes med at finde blade i flotte farver, grankogler, svampe, kastanjer og andre nødder.

Mange prøver at undgå at bruge tid på fjernsynet i sommerhuset. Aftenen i sommerhuset med børnene kan også snildt bruges på at hygge med at lave kastanjedyr, presse blade, lave dekorationer eller tegne efter den lange dag i skoven.

Nyd vinterens stille ro

Om vinteren er der ofte ikke mange mennesker i sommerhusene, ud over pensionisterne, som bor der hele året. Det er et skønt tidspunkt at tage af sted for at slappe af og nyde det simple liv i sommerhuset. Sommerhuse er oftest simpelt indrettet og holder du det pænt og ryddeligt, og pakker dine ting ned i kurve eller opbevaringsbokse i stedet for at lade det stå i kufferten, er det nemt at finde ro i det simple hjem.

Dagene kan stadig nydes med gåture ved vandet eller i skoven, mens det er helt oplagt at sidde foran pejsen eller godt pakket ind i lune tæpper i sofaen om aftenen. Er du afsted i december er sommerhuset det perfekte sted at sidde og lave julepynt og juledekorationer, skrive ønskeseddel og se julekalender hver eneste aften.

Når vinteren for alvor slår igennem i januar og februar, er det tid til at finde de indendørs hobbyer frem, med mindre man er typen, der kan klare en hel dag ude i sneen. Børnene kan måske, hvis i har slæder eller skøjter med!