sm123

Hvis du er på udkig efter et nyt armbåndsur til at pryde din arm, men har ikke den fjerneste idé om hvor du egentlig skal begynde. Hvis dette er tilfældet, så vil du uden tvivl kunne få rigtig meget ud af at læse denne miniguide, der hurtigt kan introducere dig til de mest almindelige typer herreure. For ja, der findes faktisk en hel del forskellige slags. Læs videre her, og se hvilken stil der passer bedst til dig. Hvis du leder efter lidt ekstra inspiration efter at have læst denne artikel, så kan du også prøve at besøge en god forhandler på nettet for at se hvilke lækkerier de ligger inde med. 

Livsstil og accessories

Formelle herreure

Det formelle herreur har som hovedfunktion, at være kompliment til formel beklædning eller arbejdsjakkesættet. Det lyder måske lidt selvmodsigende, men et formelt ur har faktisk mindre at gøre med at holde tiden, og i stedet mere med at være æstetisk øjeguf. Et formelt herreur skal dog følge én hovedregel for at gøre sig fortjent til titlen – og dette er at det er enkelt og diskret. Dette skyldes nemlig, at et alt for prangende design vil skille sig ud som den grimme ælling i andedammen. Opmærksomheden skal nemlig aldrig være på ét enkelt objekt eller beklædningsgenstand, når det gælder formel beklædning. Så hold det simpelt, og vælg en diskret farve og et enkelt design med små tal.

Felturet – når du er ude i det blå

Et andet bud på et flot herreur er det såkaldte feltur, der tager designmæssig inspiration i en militær æstetik. Denne type ur skal overordnet set være robust i dets design i f.eks. rustfrit stål med en stærk lærreds- eller læderrem. Desuden skal man også kunne se hvad klokken er under selv de mest ugunstige og mørke vejrforhold. Man skal f.eks. også nemt kunne se klokken om natten med et feltur, hvilket ofte leveres med en bevidst høj kontrast på selve urskiven (f.eks. sort baggrund og hvide tal).

Aviatoruret

Dette pilotinspirerede herreur er en vaskeægte klassiker, der oprindeligt blev skabt til luftværnet. I takt med at tiderne er skiftet, så er Aviatoruret ligeledes fulgt med tiden; og det kan på mange måder være vanskeligt at se ligheden mellem den første og nyeste model. De nyere modeller anvender nemlig ofte digital teknologi, men fælles for både den gamle og nye model er deres høje funktionalitet. Desuden kendetegnes denne type ur ved at have to ur skiver – en indre og en ydre.

Design og stil

Dykkeruret til den eksotiske rejse

Sidst men ikke mindst finder vi dykkeruret, der i mange år har været en favorit blandt mere aktive mænd. Med et sporty og slidstærkt look har dykkeruret desuden også ekstremt nøjagtig tid, idet det jo oprindeligt blev anvendt af dykkere, hvor et hundrededele sekund næsten kunne gøre forskellen på liv og død. Selvfølgelig skal et dykkerur være 100% vandtæt, hvilket nok siger sig selv. Desuden skal det også kunne holde til en stor trykbelastning, der svarer til det tryk man finder ved 100 meters dybde. Selve materialet på et dykkerur skal være rustfrit, såsom titanium eller latex, så det kan holde til alle strabadserne; og selve glasset skal kunne modstå tryk, stød og andet der kunne kompromittere sikkerheden.

Som du kan se, så findes der her et par populære modeller, der med en vis ret kan kaldes klassikere. Men dette er faktisk blot toppen af isbjerget. Hvis du skulle have fået blod på tanden efter at have læst denne artikel, så anbefales det at du måske tager en snak med din lokale urforhandler (online eller ej). Han eller hende vil nemlig kunne guide dig yderligere, så du ender med det perfekte ur til din personlighed.