sm123

Der er ikke noget bedre end at komme en tur ud i naturen, hvor du ikke kan høre andet end lyden af fuglesang omkring dig og måske en klukkende bæk lige i nærheden. 

Det eneste, der kan slå sådan en ferie i stykker, er, hvis du ikke får alt det med, du skal bruge! Hvis du ikke husker at få det hele med, så kan der hurtigt være langt fra civilisationen og den nærmeste butik.

Læs med her og få lært om fire ting, som du så absolut ikke må glemme når du skal afsted på vandretur. 

Solnedgang

Soveting

Hvis du har planlagt at skulle sove ude i naturen under din vandretur, så er det vigtigt, at du har en masse materiale med til at kunne sove ordentligt om natten.

Udover nattøjet er der selvfølgelig teltet, underlaget og en sovepose, som du absolut må huske at pakke med ned. Husk gerne at tænke lidt over hvordan klimaet bliver under din vandretur, da dette godt kan have indflydelse på, hvilken sovepose og telt du skal have med.

Underholdning

Når du er på vandretur, så bruger du ret meget tid på selve det at gå. Men om aftenen, når du har slået lejr, så har du brug for et eller andet at slå dig til. 

Og det er bedste at holde mobilen slukket og ikke bruge unødvendig strøm. For hvis du lige pludselig får brug for akut hjælp, så skulle du gerne kunne hive fat i den og få det. 

Du kan eventuelt pakke nogle kortspil med ned i tasken eller læse lidt op på nogle sjove selskabslege, som ikke kræver en masse redskaber. 

Hvis du har planer om at slå lejr et par dage i lige i nærheden af en stor sø, så kan det også være en god ide at tage en oppustelig kajak med. Den kan give masser af god underholdning for jer alle. 

Telt ved vand

Rigeligt med vand og drikke

En ting, som du så absolut ikke har lyst til at løbe tør for, når du er afsted på en vandretur, er mad og rent drikkevand.

Undervurder endelig ikke hvor meget vand i kommer til at drikke i løbet af jeres tur. Tænk gerne på hvor mange mennesker I er, og at I desuden kommer til at svede en del, når I vandrer afsted med alt jeres læs på ryggen. 

Pak endelig for meget ned i stedet for alt for lidt. Andet kan være sundhedsfarligt.

Det samme gælder med maden. Pak endelig gerne for meget ned og vær klog med hvilken slags mad du tager med. Tag noget med som kan holde i lang tid i en taske, og som der desuden ikke pludselig kan prikkes hul på, så indholdet falder ud og sviner hele din taske til. 

Sørg gerne for at rationere den mad i har med og ikke bare æde løs. Hvis I for alvor er langt væk fra alting, så kan det trods alt godt være en lang gåtur tilbage til civilisationen – især hvis den skal tages på tom mave og tør hals.