sm123

Planlægger du at rejse i sommerferien? Er du blevet træt af det danske vejr og ønsker du at nyde nogle sydligere himmelstrøg? Tag på ferie. Det er dejligt at rejse og opleve nye ting. I dag har vi svært ved at leve uden vores elektroniske genstande, derfor er det nok ikke et skud i tågen, at du har tænkt dig at tage din smartphone med, som det mindste. Mange af os kan ikke leve uden, derfor tager vi også vores computere og tablets med. En iPad er en god ting at tage med på ferien. Den fylder ikke så meget som en computer og den er let og tilgængelig, hvorfor den er en fremragende ting at tage med på ferie. Det kan være, at du får brug for den til at finde sjove oplevelser i nærområdet eller booke ture etc. Men internettet har mange fælder, og især når man skal rejse og logge på offentlige netværk i lufthavnen etc. Det kan være anbefalelsesværdigt at bruge et antivirusprogram og et netværk med en kode til, men det er bare ikke altid nok til at beskytte dine personlige data. I denne artikel vil du finde grunde til at have VPN på iPad, når du skal rejse næste gang.

Hvad er VPN? Beskyt dine data

Når du rejser og f.eks. skal bruge det trådløse internet i lufthavnen eller på en restaurant eller cafe, så er der risiko for, at du kan blive hacket, da det kan være et falsk wifi, som denne hacker har sat op for at få adgang til din iPad. Hvis du logger ind på dette net, så kan hackeren muligvis nå at få adgang til din bankkonto og lignende.

VPN står for ”virtuelt privat netværk”. Dens funktion er at gøre din forbindelse til nettet usynlig. Det betyder, at den ikke kan blive overvåget af andre, såsom hackere. Den kan også bruges til at være sporløs på nettet. Det er ikke særligt svært at benytte sig af VPN til iPad.

vpn

En forbindelse, som er sporløs

En forbindelse med VPN er en slags tunnel, som er krypteret i forhold til internettrafik til og fra din iPad. Dette gør det næsten umuligt for en potentiel hacker at stjæle de oplysninger, som du taster ind på din iPad. Det kan f.eks. være dine brugernavne eller kodeord. Så når du skal rejse, så kan du frit og uden bekymring koble din iPad til trådløse netværk i lufthavne eller på en bar eller lignende. Din IP-adresse er derved også blevet skjult. Du kan bestemme om din IP-adresse skal ligne en fra et andet land – det kan du selv bestemme. Alt hvad du foretager dig fra din iPad kan ikke spores tilbage til dig, hvilket gør denne forbindelse til en god løsning. Det er en langt højere grad af sikkerhed end bare et virusprogram. Du kan også få adgang til indhold, som er blokeret i udlandet. Det kan f.eks. være danske streamingtjenester, såsom Viaplay og DR. Du skulle nødigt gå glip af det nye afsnit af Paradise Hotel på din ferie.

cyber-sikkerhed